Informatieavonden voor ouders

Heeft u als school de wens om informatieavonden voor ouders te organiseren? Sterk Vooruit verzorgt ouderavonden op locatie over verschillende thema’s.

Er komt tegenwoordig veel af op ouders. Tijdens gesprekken met de leerkracht horen zijn dat bepaalde executieve functies nog niet goed ontwikkeld lijken, of dat de kinderen een ‘vaste mindset’ hebben. Misschien bent u bezig om beleid rondom hoogbegaafdheid te ontwikkelen en wilt u ouders meer informatie geven over wat hoogbegaafdheid is.

In een ouderavond van maximaal 1,5 uur kan ik ouders meer vertellen over één onderwerp. Mijn ervaring is dat ouders het fijn vinden als zij vanuit school meer informatie krijgen over dit soort onderwerpen. Veel ouders kennen de termen niet en weten niet waarom het belangrijk is voor hun kind. Of hebben er wel eens van gehoord, maar kunnen er weinig mee door gebrek aan kennis. (Niet alle ouders werken in het onderwijs of de zorg, er wordt veel vakjargon gebruikt!). Ouders waarderen het als de school hen tegemoet komt met informatieavonden.

Wilt u een informatieavond voor ouders organiseren, maar mist u de kennis in de school of zijn er andere redenen waardoor u het graag zou willen uitbesteden? U kunt met mij contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.