Mindset & strategie

In het (individuele) traject ‘mindset en strategie’ leert je kind meer over mindset én gaan we aan de slag met strategieën die kunnen helpen om elke keer weer een stapje verder te komen. Dit doen we onder andere door spelletjes te spelen. We gebruiken smart-games of andere spellen waarbij een beroep wordt gedaan op doorzettingsvermogen, inzicht vergroten en strategie ontwikkeling. Ook worden hiermee verschillende executieve functies aangesproken.

Daarnaast gaan we tijdens het traject aan de slag met het Werkboek Mindset. Fixie en Growie nemen je kind mee en helpen het verschil te zien tussen een vaste mindset en een groeimindset. Een vaste mindset zorgt er vaak voor dat je je talent niet durft te laten zien. Growie geeft tips hoe je kind een groeimindset kan ontwikkelen door afwisselende en creatieve opdrachten.

Tijdens dit individuele traject werken we onder andere aan de volgende onderdelen waarbij je kind leert:
– Over de eigen kwaliteiten
– Uitdagingen aan te gaan
– Hoe je van fouten juist kunt leren
– Over verschillende strategieën die je kunt toepassen wanneer iets lastig is
– Hoe je helpende gedachten kan formuleren.

Training Mindset

Het is mogelijk om alleen de training Mindset te volgen. Deze training bestaat dan uit 7 bijeenkomsten en werkt vanuit het werkboek Mindset. De training kan met 3 à 4 deelnemers bij Sterk Vooruit plaatsvinden. Op school kan deze training in kleine groepjes (2-8 leerlingen) gegeven worden.