Ik ben Rossella. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Zoetermeer. 
In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als maatschappelijk werker en leerkracht basisonderwijs. Tijdens mijn werk als maatschappelijk werker heb ik meerdere trainingen begeleid, waaronder sociale vaardigheidstrainingen en weerbaarheidstrainingen. Daarnaast heb ik kinderen en hun ouders mogen begeleiden. Ik heb dit met veel plezier gedaan. Na de geboorte van mijn oudste leek het mij leuk om nog meer en anders met kinderen te gaan werken.
Ik besloot mijn Pabo-diploma te halen en aan de slag te gaan als leerkracht. 

Inmiddels werk ik zo’n 10 jaar in het onderwijs en merk ik dat ik het sociaal-emotioneel begeleiden van kinderen mis. Op school ligt de nadruk op het leren en is er, naar mijn gevoel, te weinig ruimte om kinderen op andere gebieden te begeleiden. Omdat ik het onderwijs nog steeds erg leuk vind, heb ik besloten om een kindercoachpraktijk op te richten. Hiervoor heb ik verschillende trainingen gevolgd, om mijn kennis weer op te halen. Ik ben gestart vanuit huis en dat bevalt mij tot nu toe erg goed. 

Daarnaast heb ik de opleiding Talentbegeleider bij Novilo gevolgd en werk ik op dit moment als coördinator hoogbegaafdheid op een school in Den Haag. In het onderwijs (maar ook bij mijn eigen kinderen) zie ik dat hoogbegaafde kinderen de uitdagingen van het leven op een andere, intensievere manier ervaren. Veel kinderen en ouders ondervinden gelukkig geen problemen, maar soms is het lastig dat anderen niet op dezelfde manier denken en handelen als zij. Soms leidt dit ertoe dat kinderen niet lekker in hun vel zitten, omdat zij zich anders voelen of niet begrepen. Binnen mijn praktijk begeleid ik hen en hun ouders hiermee om te gaan.